Bylinkové plátky se smetanou a brusinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
2 snítky rozmarýn
1 hrst bazalka
2 lžíce med
brusinky
2 lžíce olivový olej
300 ml zakysaná smetana
olej na smažení
mletý černý pepř
1 lžička mořská sůl
4 ks kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky nebo necháme vcelku a trochu naklepeme

  2. Bazalku a rozmarýn jemně nasekáme a promícháme se solí a olivovým olejem

  3. Směsí potřeme kuřecí plátky a necháme alespoň 30 minut marinovat

  4. Plátky masa zprudka z obou stran osmahneme na rozehřátém oleji. Když jsou plátky opečené, necháme pod nimi rozpustit trochu másla a pak i med. Chvíli, na mírnějším ohni, prohříváme. Podle chuti přisolíme, můžeme i mírně opepřit

  5. Bylinkové plátky ihned podáváme, polijeme medovým sosem a na každou porci masa navrstvíme zakysanou smetanu a brusinky. Přílohou mohou být pečené brambory nebo pouze čerstvá či opečená bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!