Candát v sezamu na listovém špenátu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 3 ks vejce 5 dl smetana 800 g candát 300 g mouka hladká - - šafrán - - pepř mletý 200 g šalotka 2 dl víno bílé - - oříšek muškátový 500 g špenát listový 200 g semínko sezamové
Postup Candát v sezamu na listovém špenátu recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené filety z candáta obalíme v těstíčku z vajec, mouky, pepře a soli, pak v sezamovém semínku a usmažíme v rozpáleném oleji. Oprané špenátové listy podusíme na troše oleje a ochutíme rozetřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Maso a špenát upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou si připravíme takto: nahrubo nakrájenou šalotku zpěníme na oleji, zaprášíme moukou(asi 3 lžíce) a zalijeme vínem. Chvíli povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme trochou šafránu.