Candát v sezamu na listovém špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
3 ks vejce
5 dl smetana
800 g candát
300 g mouka hladká
- - šafrán
- - pepř mletý
200 g šalotka
2 dl víno bílé
- - oříšek muškátový
500 g špenát listový
200 g semínko sezamové

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené filety z candáta obalíme v těstíčku z vajec, mouky, pepře a soli, pak v sezamovém semínku a usmažíme v rozpáleném oleji. Oprané špenátové listy podusíme na troše oleje a ochutíme rozetřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Maso a špenát upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou si připravíme takto: nahrubo nakrájenou šalotku zpěníme na oleji, zaprášíme moukou(asi 3 lžíce) a zalijeme vínem. Chvíli povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme trochou šafránu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!