Grilovaný candát se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
máslo
4 porce candát
zázvor
80 ml bílé víno
mletý pepř
sojová omáčka
citronová šťáva
600 g míchaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Z vykostěného filetu candáta nakrájíme plátky

  2. V misce smícháme olej, víno, sójovou omáčku, zázvor, pepř a citronovou šťávu (všeho podle chuti), touto směsí polijeme rybu a necháme odležet v lednici

  3. Rybu osušíme a grilujeme z obou stran, během grilování potíráme zbylou marinádou

  4. V páře uvaříme míchanou zeleninu, horkou ji osolíme a zjemníme máslem

  5. Grilovaného candáta naservírujeme na talíře, obložíme zeleninou a podáváme jako lehký hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory na oblíbený způsob

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!