Smažené rybí filety z candáta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 100 ml majonéza 4 plátky citron hladká mouka 300 ml zakysaná smetana mletý černý pepř 1/3 ks bílá ředkev čerstvá pažitka 4 ks filet z candáta strouhanka Panko
Postup Smažené rybí filety z candáta
Postup přípravy receptu
-
Bílou ředkev oloupeme, jemně nastrouháme a přebytečnou tekutinu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme ředkev, sůl a pepř a omáčku necháme v lednici odležet
Očištěné filety osolíme a obalíme v prosáté mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách a dozlatova
Smažené rybí filety z candáta rozdělíme na porce a servírujeme s plátkem citronu a studenou omáčkou z bílé ředkve. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.