Candát zapečený na ruský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 kg candát
1 ks citron
20 dkg eidam
2 kelímky kysaná smetana
4 lžíce hladká mouka
10 dkg pražené mandle
podle chuti
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce candáta (podkovy) osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou a osmahneme na másle do červena.

  2. Candáta naskládáme do pekáčku, zalijeme zakysanou smetanou a pečeme 20 minut při 180 °C. Posypeme strouhaným sýrem a opraženými mandlemi a krátce zapečeme.

  3. Candáta zapečeného na ruský způsob podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!