Cappuccino bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
125 g máslo
rum
0 balíčků prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
2 lžíce vlažné mléko
4 lžíce cappuccino
4 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, máslo pomocí spirálek utřeme do krému. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme načechrané máslo pokojové teploty. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme prosetou mouku s práškem do pečiva a lehounce po lžících přidáme sníh.

  2. Těsto si rozdělíme na dvě části. Do jedné části těsta přimícháme cappuccino promíchané s mlékem, komu chutná, přidá trošku rumu. Druhou část nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a na ní vlijeme druhou část promíchanou s capuccinem.

  3. Cappuccino bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, kontrolujeme vpichem špejlí.

  4. Cappuccino bábovku po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!