Kuřecí játra na celerové nati recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

solamyl
slivovice
med
olivový olej
1 ks větší cibule
sójová omáčka
petrželová nať
římský kmín
balzamikový ocet
celerová nať
300 g kuřecí játra
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na nudličky. Poté opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme římským kmínem

  2. Nakrájíme cibulku na proužky a zlehka orestujeme na pánvi na olivovém oleji, poté přidáme játra a pár minutek restujeme. Jakmile jsou játra lehce opečená z obou stran, můžeme podlít vroucí vodou a přisypat nakrájenou celerovou a petrželovou nať (množstvím se moc netrapte, beru to od oka - cca 1 ks petrželová nať a 3 ks celerová), přidat balzamikový ocet (cca půl hrnku) a sójovou omáčku. Sójovky asi čtvrt hrnku, používám tu kvalitní sójovku jako na sushi. Přilijeme ještě dva panáky slivovice. Játra by měla být úplně ponořená, přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud játra nejsou hotová a celerová nať dobře uvařená doměkka. Chvíli před koncem přidáme dvě lžíce medu a poté zahustíme solamylem tak, že odebereme trochu omáčky od jater, necháme ji trochu vychladnout, aby solamyl neudělal hrudky, dobře rozmícháme tak 2 lžíce solamylu a postupně vmícháme zpátky do omáčky. Dobře zamícháme a je hotovo

  3. Kuřecí játra na celerové nati podáváme nejlépe s bílou rýží, do které jsem jen na provonění při vaření přidala také jednu celerovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!