Carpaccio z cukiny s rukolou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 80 g rukola mletý pepř 20 g extra panenský olivový olej 5 g růžový pepř 35 g sýr Pecorino 100 g cukina 10 g redukce z balsamica
Postup Carpaccio z cukiny s rukolou
Postup přípravy receptu
-
Cukinu očistíme a nakrájíme krouhačem na velmi jemné plátky. Rukolové lístky omyjeme a osušíme, sýr Pecorino nastrouháme nahrubo
Cukinu rozprostřeme na talíř, posypeme rukolovými lístky a sýrem Pecorino. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a balzamikem. Na závěr posypeme carpaccio z cukiny růžovým pepřem
Carpaccio z cukiny s rukolou můžeme ihned podávat
Recept doporučuje majitel oblíbené trattorie Aldente v centru Prahy Gianfranco Coizza.