Čatní z kaki recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 0,5 dl ananasový džus 0,75 lžic čerstvý zázvor 1/3 ks červená kapie 1 špetka chilli koření 0,5 dl vinný ocet 1 lžíce červená cibule 0,5 hrstí kešu ořechy 2 lžíce třtinový cukr 1 lžíce garam masala 2 ks kaki
Postup Čatní z kaki
Postup přípravy receptu
-
Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a papriku očistíme a samostatně nakrájíme na drobné kostičky. Odebereme požadované množství. Kapii lze vynechat, ale dodá čatní šmrnc
V rendlíku rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhaný zázvor, kapii a zvolna restujeme asi 2 minuty. Vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Základ čatní zastříkneme octem a necháme je odpařit
Do základu vložíme kaki a restujeme asi minutu. Zalijeme džusem, přidáme garam masalu, chilli a lehce osolíme. Zvolna vše dusíme asi 20 - 30 minut, nebo až se tekutina odpaří a kaki změkne. Podle potřeby podlijeme džusem
Mezitím si na suché pánvi opražíme kešu nebo jiné ořechy a nasekáme je
Čatní z kaki odstavíme z ohně, vmícháme ořechy a můžeme podávat třeba telecí garam masale.