Čatní z kaki recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
0,5 dl ananasový džus
0,75 lžic čerstvý zázvor
1/3 ks červená kapie
1 špetka chilli koření
0,5 dl vinný ocet
1 lžíce červená cibule
0,5 hrstí kešu ořechy
2 lžíce třtinový cukr
1 lžíce garam masala
2 ks kaki

Postup přípravy receptu

  1. Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a papriku očistíme a samostatně nakrájíme na drobné kostičky. Odebereme požadované množství. Kapii lze vynechat, ale dodá čatní šmrnc

  2. V rendlíku rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhaný zázvor, kapii a zvolna restujeme asi 2 minuty. Vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Základ čatní zastříkneme octem a necháme je odpařit

  3. Do základu vložíme kaki a restujeme asi minutu. Zalijeme džusem, přidáme garam masalu, chilli a lehce osolíme. Zvolna vše dusíme asi 20 - 30 minut, nebo až se tekutina odpaří a kaki změkne. Podle potřeby podlijeme džusem

  4. Mezitím si na suché pánvi opražíme kešu nebo jiné ořechy a nasekáme je

  5. Čatní z kaki odstavíme z ohně, vmícháme ořechy a můžeme podávat třeba telecí garam masale.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!