Hlíva zapečená s bylinkovým máslem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
100 g máslo
6-8 ks brambory
2 ks žloutek
1/2 ks citron
600 g hlíva ústřičná
1 svazeček zelená petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme na teplém místě změknout, menší svazeček petrželky propláchneme a jemně nasekáme

  2. Hlívu rozkrájíme na menší plátky a ty opečeme z obou stran na oleji. Postupujeme, jako bychom opékali plátky masa. Hlíva trochu zesklovatí a zrůžoví. Opečenou ji z pánve vyjmeme a narovnáme do menšího zapékacího pekáčku, který jme jen slabě vymastili máslem

  3. Máslo utřeme se žloutky téměř do pěny, přišleháme citronovou šťávu, vymačkanou z poloviny citronu, a pak do másla vmícháme jemně nasekanou petrželku. Touto bylinkovou máslovou směsí potřeme opečené hlívy narovnané v zapékacím pekáčku. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme při 150 °C asi 35 minut

  4. Zapečené hlívy s bylinkovým máslem podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo salátem. Hlíva smažením a pečením ztrácí na objemu, recept je určen pro 2 - 3 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!