Hlíva zapečená s bylinkovým máslem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 100 g máslo 6-8 ks brambory 2 ks žloutek 1/2 ks citron 600 g hlíva ústřičná 1 svazeček zelená petrželová nať mletý černý pepř
Postup Hlíva zapečená s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme na teplém místě změknout, menší svazeček petrželky propláchneme a jemně nasekáme
Hlívu rozkrájíme na menší plátky a ty opečeme z obou stran na oleji. Postupujeme, jako bychom opékali plátky masa. Hlíva trochu zesklovatí a zrůžoví. Opečenou ji z pánve vyjmeme a narovnáme do menšího zapékacího pekáčku, který jme jen slabě vymastili máslem
Máslo utřeme se žloutky téměř do pěny, přišleháme citronovou šťávu, vymačkanou z poloviny citronu, a pak do másla vmícháme jemně nasekanou petrželku. Touto bylinkovou máslovou směsí potřeme opečené hlívy narovnané v zapékacím pekáčku. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme při 150 °C asi 35 minut
Zapečené hlívy s bylinkovým máslem podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo salátem. Hlíva smažením a pečením ztrácí na objemu, recept je určen pro 2 - 3 porce.