Celer s kardamonem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
2 lžíce citronová šťáva
3 ks naťová cibulka
1 lžíce drcený koriandr
4 ks celerové řapíky
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
na ozdobu
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné celerové řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky, které blanšírujeme v osolené vařící vodě 2 minuty, potom osušíme a dáme stranou. Naťové cibulky nasekáme nadrobno.

  2. Rozpustíme máslo, přidáme nasekané naťové cibulky a smažíme do změknutí, potom vmícháme celer, vývar a podle chuti okořeníme. Přikryjeme a vaříme mírným varem 15 minut. Přidáme drcený koriandr s citronovou šťávou a vaříme dalších 15 minut, dokud celer nezměkne. Potom celer vyjmeme a tekutinu svaříme na menší množství. Celer s vývarem přendáme na mělkou misku, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nakonec ozdobíme snítkami koriandru a podáváme.

  3. Celer s kardamonem podáváme s opékanými toasty jako chutný předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!