Celer s kardamonem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 2 lžíce citronová šťáva 3 ks naťová cibulka 1 lžíce drcený koriandr 4 ks celerové řapíky podle chuti sůl podle potřeby vývar na ozdobu koriandr
Postup Celer s kardamonem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné celerové řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky, které blanšírujeme v osolené vařící vodě 2 minuty, potom osušíme a dáme stranou. Naťové cibulky nasekáme nadrobno.
Rozpustíme máslo, přidáme nasekané naťové cibulky a smažíme do změknutí, potom vmícháme celer, vývar a podle chuti okořeníme. Přikryjeme a vaříme mírným varem 15 minut. Přidáme drcený koriandr s citronovou šťávou a vaříme dalších 15 minut, dokud celer nezměkne. Potom celer vyjmeme a tekutinu svaříme na menší množství. Celer s vývarem přendáme na mělkou misku, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nakonec ozdobíme snítkami koriandru a podáváme.
Celer s kardamonem podáváme s opékanými toasty jako chutný předkrm.