Celerové hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
0.5 dl olivový olej
podle chuti
sůl
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Jednu velkou celerovou bulvu důkladně očistíme, oloupeme a pomocí ostrého nože nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky.

  2. V mističce rozmícháme olej se solí a oreganem. Já použila asi lžičku soli a 2 lžičky sušeného oregana, ale záleží na chuti.

  3. Celerové hranolky rozprostřeme na plech a potřeme ochuceným olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme doměkka asi 30 minut. Občas promícháme a znovu potřeme olejem - podle potřeby.

  4. Celerové hranolky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, ale vegetariánům klidně postačí s bramborovou kaší i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!