Celerové řízky s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl vejce strouhanka 1 ks celer 1/2 ks citron 50 - 80 g parmazán hladká mouka olej na smažení 1 špetka čerstvě mletý barevný pepř
Postup Celerové řízky s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Větší celer oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm hrubé (ne více). Celer povaříme do poloměkka ve vodě ochucené citronem. Poté slijeme a necháme okapat
Parmazán najemno nastrouháme a připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka. Ke strouhance přimícháme parmazán
Vychladlá kolečka celeru osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, vejcích a ochucené strouhance
Celerové řízky s parmazánem smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají s bramborovou kaší.