Celerové řízky s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
vejce
strouhanka
1 ks celer
1/2 ks citron
50 - 80 g parmazán
hladká mouka
olej na smažení
1 špetka čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší celer oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm hrubé (ne více). Celer povaříme do poloměkka ve vodě ochucené citronem. Poté slijeme a necháme okapat

  2. Parmazán najemno nastrouháme a připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka. Ke strouhance přimícháme parmazán

  3. Vychladlá kolečka celeru osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, vejcích a ochucené strouhance

  4. Celerové řízky s parmazánem smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!