Celozrnné ořechové tlapky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce kakao
100 g ořechy
100 g hladká mouka
100 g celozrnná mouka
120 g ovocný cukr
150 g rostlinné máslo (Hera)
na obalení
ovocný cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy pomeleme.

  2. Na vále smícháme oba druhy mouky s cukrem. Pak přidáme změklé máslo a nakonec jemně namleté ořechy a kakao. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme půl hodiny odležet.

  3. Potom kousky těsta plníme formičky, pomáháme si celozrnnou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Těsto získá růžovozlatavou barvu.

  4. Formičky necháme mírně vychladnout, abychom se při vyklepávání nepopálili.

  5. Hotové tlapky obalujeme v ovocném cukru, nebo ve směsi ovocného cukru a vanilkové fruktózy.

  6. Dělená strava - sacharidový + neutrální pokrm


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!