Celozrnné špaldové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks žloutek
250 g cukr moučka
325 g hladká mouka
500 g rostlinný tuk
325 g celozrnná špaldová mouka
podle chuti
citronová kůra
podle potřeby
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku a cukr. Moučkový cukr můžeme nahradit hroznovým cukrem. Přidáme žloutky, změklý a na kousky nasekaný tuk a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme těsto a necháme v ledničce aspoň hodinu odpočinout.

  2. Těsto je víc lepivější a křehčí díky celozrnné mouce, ale nebojte se, na chuti to nic nemění.

  3. Vál si hodně pomoučníme, těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Celozrnné špaldové cukroví pečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 190 °C, cca 8 minut.

  4. Vychladlé špaldové cukroví slepujeme marmeládou a podle chuti před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!