Černá zvěřina na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 5 stroužků česnek 1 lžíce sůl 10 dkg máslo 1 lžíce ocet 0 l zakysaná smetana 1 kg černá zvěřina
Postup Černá zvěřina na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Zvěřinu (nejlépe z kýty) hustě prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem.
Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na ně vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme asi 30 minut zvolna přikryté v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom pečeni podlijeme vodou se lžící octa. Když zvěřina začne měknout, dopečeme ji zprudka do červena, přitom ji poléváme zakysanou smetanou.
Černá zvěřina na česneku je výborná s vařenými brambory.