Černá zvěřina na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
5 stroužků česnek
1 lžíce sůl
10 dkg máslo
1 lžíce ocet
0 l zakysaná smetana
1 kg černá zvěřina

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu (nejlépe z kýty) hustě prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem.

  2. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na ně vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme asi 30 minut zvolna přikryté v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom pečeni podlijeme vodou se lžící octa. Když zvěřina začne měknout, dopečeme ji zprudka do červena, přitom ji poléváme zakysanou smetanou.

  3. Černá zvěřina na česneku je výborná s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!