Černá buchta z kefíru recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 200 ml olej 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrst rozinky 1/2 l kefír šlehačka 350 g cukr krupice cukr moučka 1 lžíce soda 350 g hladká mouka tuk na vymazání hladká mouka na vysypání
Postup Černá buchta z kefíru
Postup přípravy receptu
-
Olej, cukr a vejce umícháme elektrickým šlehačem do hladkého světlého krému
Potom střídavě po troškách přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sodou, a kefírové mléko. Kefír použijeme tučnější
Těsto nalijeme do vymazaného a hladkou moukou vysypaného plechu. Povrch posypeme rozinkami, necháme je asi minutu "sedat" a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut
Buchta krásně vyběhne, ale musíme si dát pozor, abychom s plechem neklepli - buchta by se srazila
Před podáváním černou kefírovou buchtu pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.