Černá buchta z kefíru recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrst rozinky
1/2 l kefír
šlehačka
350 g cukr krupice
cukr moučka
1 lžíce soda
350 g hladká mouka
tuk na vymazání
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Olej, cukr a vejce umícháme elektrickým šlehačem do hladkého světlého krému

  2. Potom střídavě po troškách přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sodou, a kefírové mléko. Kefír použijeme tučnější

  3. Těsto nalijeme do vymazaného a hladkou moukou vysypaného plechu. Povrch posypeme rozinkami, necháme je asi minutu "sedat" a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut

  4. Buchta krásně vyběhne, ale musíme si dát pozor, abychom s plechem neklepli - buchta by se srazila

  5. Před podáváním černou kefírovou buchtu pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!