Černá buchta s povidly recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 - 2 lžíce kakao 500 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 400 g cukr krupice cukr moučka 500 g hladká mouka 2 lžíce švestková povidla 200 g tuk (Hera)
Postup Černá buchta s povidly
Postup přípravy receptu
-
Vejce, změklý tuk a cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme povidla a znovu prošleháme. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme i vlažné mléko
Tmavé těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a povrch uhladíme
Buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 - 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí
Před podáváním černou buchtu s povidly posypeme moučkovým cukrem.