Černé rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 350 g rýže parmazán pepř 1 dl bílé víno 1 dl olivový olej - petrželová nať 500 g sépie
Postup Černé rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si sépie, které jsme zakoupili vcelku na tržišti u moře, nebo v hypermarketu zamražené. Ze sépií stáhneme kůžičku, odstraníme hlavu, vnitřnosti a sépiovou kost. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem. Očištěná chapadla a tělíčko pak omyjeme a nakrájíme na kousky.
Připravenou zeleninu nasekáme najemno. Na pánvi začneme restovat cibulku a mezitím spaříme a propláchneme rýži. Do zpěněné cibulky vmícháme nakrájené sépie a jemně osmahneme. Poté vmícháme nasekaný česnek a rýži. Přelijeme barvivem z váčku a vínem. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Nakonec vše posypeme sekanou petrželkou a parmazánem. Podáváme se salátem.