Černý čaj s pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
2 ks hřebíček
1 ks badyán
3 lžíce černý čaj
1 ks celá skořice
2 ks bio pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme a z jednoho oloupeme kůru. Oba pomeranče rozpůlíme, tři půlky vymačkáme a čtvrtku nakrájíme na plátky.

  2. Čaj, pomerančovou kůru a koření přelijeme litrem vroucí vody, přikryjeme a necháme asi 5 minut louhovat.

  3. Černý čaj poté slijeme a podáváme s pomerančovou šťávou a plátky pomeranče.

  4. Černý čaj s pomerančem příjemně zahřeje a podpoří látkovou výměnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!