Čertovská hořčice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 500 g paprika 500 g cibule 1 kg cuketa 1 l kečup 3 špetky kari 250 ml olivový olej 4 lžíce sójová omáčka 3 špetky mletý černý pepř 1 lžíce mletá pálivá paprika
Postup Čertovská hořčice recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme, cuketu necháme i se zelenou slupkou. Vše nakrájíme na kostičky a dáme do velkého hrnce, přidáme olivový olej, sójovou omáčku, pálivou papriku, sůl, pepř a pro lepší chuť a barvu trochu kari. Přimícháme také litr kečupu - mám vyzkoušeno, že je lepší přidat rozličné kečupy, prostě jaké doma najdete, ale může být i jeden druh.
Základ na čertovskou hořčici vaříme pozvolna 1,5 hodiny, zda-li je směs moc hustá, přidáme vodu, stejně se vypaří a na chuti nic nezmění.
Čertovskou hořčici naplníme do uzavíratelných a šroubovacích sklenic, převrátíme na 10 minut a máme hotovo.