Koláč s krůtím masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce bílek 1 ks červená paprika chilli koření 3 ks naťová cibulka mletý černý pepř 300 g krůtí prsa 100 g krůtí šunka 1 balíček listové těsto v plátu 200 ml hustá zakysaná smetana
Postup Koláč s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso jemně usekáme, osolíme a opepříme. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme i s natí na kolečka. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Smetanu rozšleháme s jedním vejcem
Na oleji necháme opatrně zpěnit plátky česneku, potom přidáme kousky masa a ze všech stran je opečeme. Nakonec vmícháme červenou papriku, šunku a cibulku
Vychladlou směs promícháme se smetanou s vejcem a chilli kořením
Formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme plátem listového těsta tak, aby částečně přesahovalo přes její okraje. Na těsto rozprostřeme masovou směs se zeleninou, okraje těsta zarolujeme do výše koláče a potřeme rozšlehaným bílkem
Masový koláč z listového těsta pečeme v předtopené troubě na 220 °C přibližně 20 - 25 minut
Hotový koláč s krůtím masem nakrájíme na porce a můžeme podávat teplý i studený jako pohoštění při nejrůznějších oslavách.