Česká bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 6 ks vejce 2 lžíce máslo 1 lžička rum 120 g solamyl 1 balíček vanilkový cukr 60 g hrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby mouka na vysypání tuk na vymazaní
Postup Česká bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Cukr utřeme se žloutky, přidáme rum a vmícháme ušlehaný sníh střídavě s moukou smíchanou se solamylem a vanilkovým cukrem. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
Bábovku pečeme zvolna (45 - 50 minut) v tukem vymaštěné a moukou vysypané formě. Zchladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Českou bábovku nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.