Česká bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
6 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžička rum
120 g solamyl
1 balíček vanilkový cukr
60 g hrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
mouka na vysypání
tuk na vymazaní

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Cukr utřeme se žloutky, přidáme rum a vmícháme ušlehaný sníh střídavě s moukou smíchanou se solamylem a vanilkovým cukrem. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

  2. Bábovku pečeme zvolna (45 - 50 minut) v tukem vymaštěné a moukou vysypané formě. Zchladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

  3. Českou bábovku nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!