České koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 lžíce olej
2 vejce
špetka soli
500 g polohrubá mouka
260-270 ml vlažné mléko
50 g rozpuštěné máslo
1 balení instatn. droždí Dr. Oetker
1 balení vanilínového cukr Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. 1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce

  2. mléko, máslo, olej a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Poté těsto znovu propracujeme, poprášíme a zakryté necháme 1 –1,5 hodiny vykynout.

  3. 2. Připravíme si tvarohovou náplň. Všechny suroviny, tj. 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 50 g rozpuštěného másla, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 kávové lžičky Gustinu Dr.Oetker a 2 vejce dáme do mísy a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka nebo rumu.

  4. 3. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Lžící dáváme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.

  5. 4. Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky trochou povidel (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s rumem). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C po dobu asi 15-20 minut.

  6. Recept od Dr.Oetker

  7. www.oetker.cz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!