České koláče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 lžíce olej 2 vejce špetka soli 500 g polohrubá mouka 260-270 ml vlažné mléko 50 g rozpuštěné máslo 1 balení instatn. droždí Dr. Oetker 1 balení vanilínového cukr Dr. Oetker
Postup České koláče recept
Postup přípravy receptu
-
1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce
mléko, máslo, olej a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Poté těsto znovu propracujeme, poprášíme a zakryté necháme 1 –1,5 hodiny vykynout.
2. Připravíme si tvarohovou náplň. Všechny suroviny, tj. 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 50 g rozpuštěného másla, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 kávové lžičky Gustinu Dr.Oetker a 2 vejce dáme do mísy a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka nebo rumu.
3. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Lžící dáváme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.
4. Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky trochou povidel (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s rumem). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C po dobu asi 15-20 minut.
Recept od Dr.Oetker
www.oetker.cz.