České řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky vepřová krkovička
příloha
slanina
cibule
na potření
sůl
hořčice
na obalení
hladká mouka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.

  2. Potom řízky obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou v poměru 1:1. Řízky necháme trošku odstát.

  3. Odležené české řízky potom opečeme na rozpáleném oleji. Nejdříve zprudka, potom je dopékáme na mírném ohni.

  4. K českým řízkům můžeme podle chuti přidat i orestovanou slaninu s nakrájenou cibulkou. České řízky podáváme s opečenými brambory a dušeným červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!