Česnečka s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 4 ks vejce 2 lžíce máslo 4 lžíce ementál 1 lžička hladká mouka 2 lžíce čerstvá petrželka l l hovězí nebo slepičí vývar podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Česnečka s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Celé oloupané stroužky česneku opečeme na másle při mírné teplotě, dokud česnek nezměkne, měl by být propečený, ale ne hnědý. Česnek vyndáme z hrnce, jemně rozmačkáme, přidáme mouku, smícháme a vrátíme do hrnce. Přilijeme vývar (může být i z kostky), uvedeme do varu a pomalu vaříme 15 minut. Česnečku osolíme a opepříme.
Pak do polévky rozklepneme vejce tak, aby zůstala vcelku. Nejlépe do naběračky, kterou ponoříme do polévky. Když jsou vejce uvařená, polévku podáváme.
Do každého talíře dáme jedno vejce, polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Česnečku s vejcem ihned podáváme.