Česnečka se sýrem a opečeným chlebem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
majoránka
kmín
1 špalíček celer
chléb
1 ks mrkev
2 lístky bobkový list
2 kuličky nové koření
sýr eidam
mletý černý pepř
1 kg žebra

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vývar z žeber. Do hrnce s vodou vložíme žebra, přidáme mrkev, cibuli, kousek celeru, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, dva stroužky česneku a dáme vařit. Dále oškrábeme a omyjeme brambory, nakrájíme na malé kostičky a s malým množstvím vody dáme vařit, než změknou

  2. Když máme vývar hotový, scedíme a přilijeme k bramborám. Obereme z kostí maso a přendáme ho do vývaru, podle potřeby vývar dosolíme, dopepříme a přidáme kmín. Nakonec přidáme utřený česnek, rozšlehané vejce a majoránku. Já vařím vývar minimálně tři hodiny a brambory v polévce malinko rozštouchám

  3. Do misky vložíme na malé kostičky nakrájený tvrdý sýr, zalijeme česnekovou polévkou, poklademe opečeným chlebem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!