Česnečka se sýrem a opečeným chlebem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 4 ks brambory majoránka kmín 1 špalíček celer chléb 1 ks mrkev 2 lístky bobkový list 2 kuličky nové koření sýr eidam mletý černý pepř 1 kg žebra
Postup Česnečka se sýrem a opečeným chlebem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme vývar z žeber. Do hrnce s vodou vložíme žebra, přidáme mrkev, cibuli, kousek celeru, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, dva stroužky česneku a dáme vařit. Dále oškrábeme a omyjeme brambory, nakrájíme na malé kostičky a s malým množstvím vody dáme vařit, než změknou
Když máme vývar hotový, scedíme a přilijeme k bramborám. Obereme z kostí maso a přendáme ho do vývaru, podle potřeby vývar dosolíme, dopepříme a přidáme kmín. Nakonec přidáme utřený česnek, rozšlehané vejce a majoránku. Já vařím vývar minimálně tři hodiny a brambory v polévce malinko rozštouchám
Do misky vložíme na malé kostičky nakrájený tvrdý sýr, zalijeme česnekovou polévkou, poklademe opečeným chlebem a podáváme.