Sterilované cibulky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 30 g sůl 1 l voda 100 g cukr krystal 1 ks bobkový list 2,5 - 3 dl 8% ocet 1/3 lžičky hořčičné semínko 2 kuličky celé nové koření
Postup Sterilované cibulky
Postup přípravy receptu
-
Malé cibulky do průměru zhruba 30 mm nebo šalotky oloupeme, vložíme do teplé vody okyselené kyselinou citronovou (1/2 lžičky na litr vody), zahříváme téměř k varu
Pak cibulky propláchneme studenou vodou, vsypeme do nahřátých sklenic, do kterých jsme vložili opláchnuté koření. Cibulky zalijeme horkým nálevem. Pokud máme rádi ostřejší chutě, můžeme vložit kousek feferonky
Sterilizace probíhá při 85 °C. Sklenice 0,7 - 0,9l asi 20 minut, 0,5 l sklenice 25 minut
Koření je uvedeno na litrovou sklenici. Sterilované cibulky skladujeme v chladu a temnu.