Sterilované cibulky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

30 g sůl
1 l voda
100 g cukr krystal
1 ks bobkový list
2,5 - 3 dl 8% ocet
1/3 lžičky hořčičné semínko
2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Malé cibulky do průměru zhruba 30 mm nebo šalotky oloupeme, vložíme do teplé vody okyselené kyselinou citronovou (1/2 lžičky na litr vody), zahříváme téměř k varu

  2. Pak cibulky propláchneme studenou vodou, vsypeme do nahřátých sklenic, do kterých jsme vložili opláchnuté koření. Cibulky zalijeme horkým nálevem. Pokud máme rádi ostřejší chutě, můžeme vložit kousek feferonky

  3. Sterilizace probíhá při 85 °C. Sklenice 0,7 - 0,9l asi 20 minut, 0,5 l sklenice 25 minut

  4. Koření je uvedeno na litrovou sklenici. Sterilované cibulky skladujeme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!