Česnekové kotlety s cibulkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 dl bílé víno
4 lžíce olivový olej
2 lžíce zakysaná smetana
4 ks vepřová kotleta
1 lžička mletá sladká paprika
200 g malá cibulka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Potřeme z obou stran drceným česnekem a přibližně na 30 minut dáme rozležet v zakryté misce. Pak maso osolíme, opepříme a poprášíme paprikou.

  2. Cibulky oloupeme a společně s kotletami asi 10 minut restujeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Když maso změkne, odložíme plátky vepřového stranou do tepla. Do výpeku k cibulkám přilijeme víno a chvíli vše povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, necháme přejít varem, osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.

  3. Na talířích česnekové kotlety přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory a zelenými fazolovými lusky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!