Česnekové krůtí stehno na červeném víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 snítka rozmarýn 8 ks hřebíček olivový olej 1 l suché červené víno 1 kg krůtí stehno mletý černý pepř
Postup Česnekové krůtí stehno na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Větší krůtí stehna namočíme do marinády nejlépe přes noc. Marinádu si připravíme z vína, prolisovaného česneku, nasekaného rozmarýnu a pár kousků hřebíčku
Krůtí stehna vyndáme z marinády a přendáme do pekáčku. Stehna potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem
Stehna pečeme na 200 °C prvních 10 minut z každé strany a poté podlijeme přeceděným vínem z marinády. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka za občasného obracení
Česneková krůtí stehna na červeném víně podáváme s pečeným bramborem a jinou přílohou, která nám chutná.