Česnekové lněné chipsy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mletá pálivá paprika 1 lžíce sezamová semínka 1 lžíce slunečnicová semínka 150 g lněná semínka
Postup Česnekové lněné chipsy recept
Postup přípravy receptu
-
Lněná semínka dáme do misky a zalijeme studenou vodou asi centimetr nad
promícháme a necháme přes noc napučet.
Přes noc se vytvoří rosolovitá hmota, do které přidáme sezamová a slunečnicová semínka, olej (slunečnicový nebo olivový), prolisovaný česnek, mletou sladkou a pálivou papriku, mletý černý pepř a sůl.
Ze směsi tvoříme malé placky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě sušíme při teplotě 40 °C do křupava. Během pečení placky obrátíme.
Česnekové lněné chipsy podáváme jako chuťovku k různým nápojům a zeleninovým salátům.