Česnekové lněné chipsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletá pálivá paprika
1 lžíce sezamová semínka
1 lžíce slunečnicová semínka
150 g lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Lněná semínka dáme do misky a zalijeme studenou vodou asi centimetr nad

  2. promícháme a necháme přes noc napučet.

  3. Přes noc se vytvoří rosolovitá hmota, do které přidáme sezamová a slunečnicová semínka, olej (slunečnicový nebo olivový), prolisovaný česnek, mletou sladkou a pálivou papriku, mletý černý pepř a sůl.

  4. Ze směsi tvoříme malé placky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě sušíme při teplotě 40 °C do křupava. Během pečení placky obrátíme.

  5. Česnekové lněné chipsy podáváme jako chuťovku k různým nápojům a zeleninovým salátům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!