Česnekové máslo recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Česnekové máslo
Postup přípravy receptu
-
Včas vyndáme máslo z lednice (vyhneme se náhražkám), změklé utřeme v misce a po lžičkách přidáváme rajčatový protlak, třeme do vyčerpání protlaku. K hotové pomazánce prolisujeme česnek, zamícháme a můžeme mazat
Česnekové máslo mažeme na slané sušenky, jednohubky, veku nebo chleba. Ozdobíme spařenou a oloupanou mandlí, petrželkou, paprikou, kapií, jak kdo má rád
Zrychlená varianta mého dítka: Máslo a protlak dáme do mísy, v mikrovlnné troubě nahřejeme, našleháme, přidáme česnek a máme hotovo
Česnekové máslo máme v lednici neustále, můžeme přidat lžičku do gulášové polévky nebo guláše - příjemně pozvedne chuť.