Česnekové máslo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
1 ks máslo
petrželka
mandle
1 ks rajčatový protlak (190g)

Postup přípravy receptu

  1. Včas vyndáme máslo z lednice (vyhneme se náhražkám), změklé utřeme v misce a po lžičkách přidáváme rajčatový protlak, třeme do vyčerpání protlaku. K hotové pomazánce prolisujeme česnek, zamícháme a můžeme mazat

  2. Česnekové máslo mažeme na slané sušenky, jednohubky, veku nebo chleba. Ozdobíme spařenou a oloupanou mandlí, petrželkou, paprikou, kapií, jak kdo má rád

  3. Zrychlená varianta mého dítka: Máslo a protlak dáme do mísy, v mikrovlnné troubě nahřejeme, našleháme, přidáme česnek a máme hotovo

  4. Česnekové máslo máme v lednici neustále, můžeme přidat lžičku do gulášové polévky nebo guláše - příjemně pozvedne chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!