Česnekové máslo s citronem recept
Apetit Recepty pomazánkyPostup Česnekové máslo s citronem
Postup přípravy receptu
-
Bio citron důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme a nastrouháme kůru bez bílé části, která je hořká. Petrželku a oloupaný česnek (větší stroužky) nasekáme na drobno. Kůru, petrželku a česnek promícháme s půlkou vymačkaného citronu a špetkou soli
Do základu přidáme měkké máslo a společně utřeme do hladké směsi
Česnekové máslo s citronem naneseme na kus transparentní potravinářské folie. Pomocí rukou a folie česnekové máslo zabalíme do válečku, strany uzavřeme a vložíme do mrazáku
Po ztuhnutí stačí česnekové máslo s citronem jen krájet na plátky a používat k masu či rybě. Pokud chceme potírat chlebíčky, nedáváme máslo do mrazáku.