Česnekové máslo s citronem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
250 g máslo
3 lžíce petrželka
1 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Bio citron důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme a nastrouháme kůru bez bílé části, která je hořká. Petrželku a oloupaný česnek (větší stroužky) nasekáme na drobno. Kůru, petrželku a česnek promícháme s půlkou vymačkaného citronu a špetkou soli

  2. Do základu přidáme měkké máslo a společně utřeme do hladké směsi

  3. Česnekové máslo s citronem naneseme na kus transparentní potravinářské folie. Pomocí rukou a folie česnekové máslo zabalíme do válečku, strany uzavřeme a vložíme do mrazáku

  4. Po ztuhnutí stačí česnekové máslo s citronem jen krájet na plátky a používat k masu či rybě. Pokud chceme potírat chlebíčky, nedáváme máslo do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!