Česnekové medailonky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
sůl
tymián
1 - 2 lžíce olivový olej
1 kelímek smetana na vaření
2 plátky vepřová kýta nebo kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a solí

  2. Plátky masa naklepeme, rozkrájíme na menší kusy a naložíme do česnekové marinády. Necháme stát přes noc v lednici

  3. Maso na olivovém oleji osmahneme z obou stran dozlatova, zalijeme smetanou a podusíme. Smetana se nám zredukuje asi na polovinu, zůstane trochu omáčky. Nakonec přisypeme tymián a už jen prohřejeme

  4. Česnekové medailonky podáváme s hranolky, kroketami, bramborovou kaší nebo i rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!