Česnekové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
100 ml olej
1 lžička sůl
42 g droždí
750 g hladká mouka
na potření
10 stroužků česnek
1 kostka máslo
3 ks žloutek
podle chuti
sůl
podle potřeby
0 l mléko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasický kvásek z trošky vlažného mléka, droždí a lžičky cukru.

  2. V misce promícháme prosátou mouku, přidáme zbytek mléka, olej, připravený kvásek a sůl. Mléko přiléváme pomalu, nemusíme dát celé, záleží na mouce). Dobře zpracované těsto necháme hodinu odstát na teplém místě.

  3. Rozpuštěné máslo promícháme se žloutky, utřeným česnekem a solí. Směs na potření dobře promícháme. Z těsta uděláme housky nebo rohlíky a potřeme je připravenou směsí.

  4. Pečivo pokládáme dál od sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut odstát. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

  5. Česnekové pečivo podáváme podle naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!