Chilli con carne 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 sklenka olej
1 hrnek vývar
2 ks paprika
100 g šunka
3 ks cibule
5 ks rajče
4 ks chilli paprička
2 lžičky oregano
1 kg hovězí maso
2 lžíce gulášové koření
500 g bílé fazole
1 plechovka červené fazole v tomatě

Postup přípravy receptu

  1. Bílé zazole namočíme přes noc do studené vody.

  2. Druhý den si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme v hrnci na rozehřátém oleji. Maso nakrájíme na nudličky a dáme osmahnout k cibuli. Dále přidáme papričky chilli, papriky, rajčata, sůl, pepř a česnek. Vše podusíme a přidáme bílé fazole s vývarem. Směs zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  3. Když je maso i fazole měkké, přidáme červené fazole, ostatní koření, nudličky šunky a ještě asi 2 minutky povaříme. Chilli con carne zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, provaříme a můžeme podávat.

  4. Hotové chilli con carne podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!