Chilli con carne na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0 l pivo 3 lžíce rajčatový protlak 2 ks chilli paprička 1 ks červená paprika 400 g hovězí maso 1 konzerva červené fazole 1 plechovka sterilovaná kukuřice 250 g mleté vepřové maso 0 plátků tvrdý chléb podle chuti petrželka hovězí vývar kayenský pepř chilli omáčka drcený česnek
Postup Chilli con carne na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí maso dobře omyté a osušené nakrájíme na malé kostičky.
Oloupanou cibuli s červenou paprikou nakrájíme na slabé proužky a orestujeme na připraveném oleji. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso. Chilli papričky nakrájíme a promícháme s rajským protlakem, vývarem, pivem, tabascem, česnekem, chilli omáčkou a čerstvě mletým pepřem. Z mletého masa vytvoříme kuličky, které přidáme k masové směsi.
Restujeme společně do změknutí, přičemž podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme nadrobený chléb, odkapané fazole s kukuřicí a promícháme. Pouze prohřejeme a již nevaříme.
Chilli carne na pivě podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem. Můžeme posypat petrželkou.