Chilli con carne na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 l pivo
3 lžíce rajčatový protlak
2 ks chilli paprička
1 ks červená paprika
400 g hovězí maso
1 konzerva červené fazole
1 plechovka sterilovaná kukuřice
250 g mleté vepřové maso
0 plátků tvrdý chléb
podle chuti
petrželka
hovězí vývar
kayenský pepř
chilli omáčka
drcený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí maso dobře omyté a osušené nakrájíme na malé kostičky.

  2. Oloupanou cibuli s červenou paprikou nakrájíme na slabé proužky a orestujeme na připraveném oleji. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso. Chilli papričky nakrájíme a promícháme s rajským protlakem, vývarem, pivem, tabascem, česnekem, chilli omáčkou a čerstvě mletým pepřem. Z mletého masa vytvoříme kuličky, které přidáme k masové směsi.

  3. Restujeme společně do změknutí, přičemž podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme nadrobený chléb, odkapané fazole s kukuřicí a promícháme. Pouze prohřejeme a již nevaříme.

  4. Chilli carne na pivě podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem. Můžeme posypat petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!