Chlebíček se sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička rajčatový protlak
300 ml podmáslí
2 lžíce olivový olej
40 g strouhaný parmazán
300 g hladká mouka
2 lžičky provensálské koření
10 g sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180 °C

  2. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí

  3. a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka

  4. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmazánu

  5. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmazánu

  6. Pečte 50-60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda není chlebíček hotový

  7. Tip: Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu? bude mít ještě výraznější chuť

  8. Zdroj:

  9. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  10. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!