Chlebíček se sušenými rajčaty recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 1 lžička rajčatový protlak 300 ml podmáslí 2 lžíce olivový olej 40 g strouhaný parmazán 300 g hladká mouka 2 lžičky provensálské koření 10 g sušená rajčata
Postup Chlebíček se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180 °C
Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí
a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka
Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmazánu
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmazánu
Pečte 50-60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda není chlebíček hotový
Tip: Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu? bude mít ještě výraznější chuť
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010
Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.