Chlebíčky s tuňákovo-sýrovou pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks cibule olivy veka 3/4 kelímku zakysaná smetana citronová šťáva mleté chilli 2 lžičky chilli omáčka plátkový eidam 1 plechovka tuňákové kousky ve vlastní šťávě 6 - 8 ks větší zelené olivy bez pecek 50 g jemně nastrouhaný eidam
Postup Chlebíčky s tuňákovo-sýrovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Tuňákové kousky slijeme, vsypeme do misky a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a olivy nakrájíme na kolečka
K tuňákovi přidáme zakysanou smetanu, cibuli, chilli omáčku, kolečka oliv a strouhaný eidam. Podle chuti dosolíme a doplníme o čerstvou citronovou šťávu. Pomazánku necháme asi 30 minut odležet v chladu
Bílou veku, ale můžeme použít i tmavé pečivo, rozkrájíme na plátky. V silné vrstvě pomažeme tuňákovo-sýrovou pomazánkou a ozdobíme trojúhelníčkem eidamu, půlkou olivy a chilli kořením.