Chlebíčky s tuňákovo-sýrovou pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks cibule
olivy
veka
3/4 kelímku zakysaná smetana
citronová šťáva
mleté chilli
2 lžičky chilli omáčka
plátkový eidam
1 plechovka tuňákové kousky ve vlastní šťávě
6 - 8 ks větší zelené olivy bez pecek
50 g jemně nastrouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Tuňákové kousky slijeme, vsypeme do misky a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a olivy nakrájíme na kolečka

  2. K tuňákovi přidáme zakysanou smetanu, cibuli, chilli omáčku, kolečka oliv a strouhaný eidam. Podle chuti dosolíme a doplníme o čerstvou citronovou šťávu. Pomazánku necháme asi 30 minut odležet v chladu

  3. Bílou veku, ale můžeme použít i tmavé pečivo, rozkrájíme na plátky. V silné vrstvě pomažeme tuňákovo-sýrovou pomazánkou a ozdobíme trojúhelníčkem eidamu, půlkou olivy a chilli kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!