Chlebová bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
2 lžičky sůl
500 ml voda
1 lžička med
500 g hladká mouka
0 balíčků čerstvé droždí
150 g žitná chlebová mouka
150 g režná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme prosáté mouky, cukr, sůl, med, rozdrobené droždí, vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout až zdvojnásobí svůj objem.

  2. Těsto na chlebovou bagetu přendáme na vál, rozdělíme na tři stejné kousky, které upravíme do podoby bagety, dáme na plech a necháme znova krátce kynout. Před pečením je třikrát nařízneme a potřeme vodou.

  3. Troubu si rozehřejeme na 190 °C a chlebové bagety pečeme 20 - 25 minut.

  4. Chlebové bagety podáváme na nejrůznější oslavy a párty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!