Chlebová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 plátků slanina
sůl
1-2 ks vejce
5 lžic máslo
2-3 ks cibule
2 šálky celer
pažitka
tymián
3-4 šálky chléb
0.5 šálku mrkev
bazalka
šalvěj
1 šálek zeleninový vývar
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme. Cibuli a mrkev nasekáme najemno a celer nastrouháme nahrubo. Chleba nakrájíme na kostky. Pak ze všeho odměříme podtřebné množství a zbytek můžeme použít do polévky.

  2. Na másle osmahneme cibuli, mrkev, celer. Přidáme kostky chleba. Směs zalijeme vařícím vývarem, okořeníme a osolíme. Směs odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Studenou směs smícháme s vejci.

  4. Zapékací misku vytřeme máslem a chlebovou hmotu na ní vytvarujeme do šišky. Navrch položíme proužky slaniny a asi do 30 minut pečeme v troubě.

  5. Teplou či studenou nakrájenou chlebovou pečeni podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!