Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 80 g máslo 1 ks cibule 150 g brokolice 1/2 lžičky kari koření zeleninový vývar 5 snítek čerstvý tymián mletý černý pepř 150 g cherry rajčátka 1 lžíce sezamová semínka 4 ks kuřecí čtvrtky 300 g dýně hokkaido
Postup Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme a osušíme. Dýni oloupeme, rozkrojíme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a rajčátka rozdělíme na půlky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme
Kuřecí stehenní čtvrtky zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Kuřecí čtvrtky pečeme dorůžova za občasného podlévání vlastní šťávou, dokud maso nezrůžoví. Asi 5 - 10 minut před dopečením posypeme maso sezamovým semínkem, které doplní chuť celého pokrmu
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme dýni, kterou ze všech stran orestujeme a zaprášíme kari kořením. Polijeme malým množstvím vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme brokolici s rajčátky, vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Zeleninovou směs krátce dodusíme doměkka a zjemníme máslem
Kuřecí čtvrtky rozdělíme na porce a obložíme dýňovou směsí. Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem.