Chlebová placka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 špetky sůl
3 lžíce slunečnicový olej
0.4 balíčku kypřící prášek do pečiva
3 dl mléko nebo voda
150 g pšeničná polohrubá mouka
150 g žitná chlebová mouka (tmavá)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nelepivý papír na pečení, mísu a dvě lžíce.

  2. Do mísy dáme mouku žitnou i pšeničnou, přidáme kypřicí prášek a sůl a vše zasucha důkladně promícháme. Pak přidáme dvě a půl lžíce oleje a mléko nebo vodu. Vše opět důkladně promícháme.

  3. Hotové těsto vyklopíme na nelepivý pečicí papír umístěný na pečicím plechu. Navrch těsta kápneme olej a čistou lžící uděláme prohlubeň. Do ní dáme asi půl lžíce oleje a lžící uplácáme povrch těsta do pravidelné placky tlusté asi 1 cm. S olejem na povrchu to jde dobře.

  4. Chlebovou placku pečeme při velmi mírné teplotě asi 45 minut a hlavně hlídáme barvu povrchu těsta. Když je světle hnědá, bude chlebová placka hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!