Chlebová polévka s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 l voda
25 dkg chléb
5 dkg anglická slanina
1 lžíce tuk na smažení
0.5 lžíce kmn
podle chuti
česnek
1 lžička sůl
0.5 lžičky majoránka
0.5 lžičky mletý pepř
petrželová nať
0.5 lžičky houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V kastrolu cibuli orestujeme dozlatova. Pro ještě lepší chuť můžeme spolu s cibulí opéct kousek anglické slaniny a česneku.

  3. Na osmažené cibuli opečeme starší chleba nakrájený na kostky nebo chleba nastrouháme. Zalijeme vodou a chleba rozvaříme. Přidáme kmín, sůl, pepř, majoránku. Přidávám i houbové koření. Nakonec přidáme čerstvou nebo sušenou petrželku. Nakrájený chléb na kostky v polévce rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Chlebovou polévku s cibulí podáváme jen tak nebo třeba se škvarkovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!