Koblihy s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 60 g máslo 250 ml mléko 3 ks žloutky 2 lžičky cukr krupice 80 g cukr moučka 30 g kvasnice 100 g hladká mouka 400 g polohrubá mouka tuk na smažení čokoládová poleva cukrové barevné sypání
Postup Koblihy s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse
Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout
Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout
Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním
Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.