Koblihy s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

60 g máslo
250 ml mléko
3 ks žloutky
2 lžičky cukr krupice
80 g cukr moučka
30 g kvasnice
100 g hladká mouka
400 g polohrubá mouka
tuk na smažení
čokoládová poleva
cukrové barevné sypání

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse

  2. Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout

  3. Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout

  4. Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním

  5. Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!