Chlebová polévka s krutony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2 l vývar
2 lžíce máslo
250 ml kyselá smetana
500 g bílý chléb
1 ks bio citron
podle chuti
sůl
cayenský pepř
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Chléb nakrájíme na krajíčky a ty potom na kostičky. Odebereme jich hrst stranou.

  2. Zbytek chleba zalijeme vývarem a asi 10 minut vaříme. Z bio citronu nastrouháme kůru a z půlky vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a utřeme.

  3. V povařené chlebové polévce rozmícháme kyselou smetanu a rozšleháme na hladký krém. Ochutíme citronem, česnekem, pepřem, solí a ještě chvíli povaříme.

  4. Zbylé chlebové kousky opečeme dozlatova na rozpáleném másle.

  5. Hotovou chlebovou polévku rozlijeme do talířů, posypeme krutonky a dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!