Chlebová smetanová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
2 dl smetana
2 lžíce vegeta
mletý černý pepř
1 kostka bujon
3 plátky chléb (tvrdší)
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit doporučené množství vody podle návodu na obalu bujonu.

  2. Zatím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pouze přepůlíme a česnek nakrájíme plátky. Do vroucí vody přidáme bujon, cibuli a česnek a vše necháme asi 10 minut vařit.

  3. Po 10 minutách přidáme rozlámaný (pokrájený) chléb, vegetu a vaříme dalších 15 minut.

  4. Mezitím si ve smetaně rozkvedláme vejce. Po oněch 15 minutách přidáme smetanu s vejcem, povaříme a propasírujeme. Nejlépe přes husté síto.

  5. Podle chuti osolíme a opepříme.

  6. Hotovou chlebovou polévku ihned servírujeme a zdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!