Chlebová štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej na vymazání
těsto
sůl
kmín
1 kostka droždí
3 dl podmáslí
50 dkg hladká mouka
náplň
20 dkg sýr
3 ks kapie
25 dkg anglická slanina
3 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Potom z mouky, podmáslí (nebo vody) a kvásku uhněteme těsto, do kterého přidáme špetku soli a kmínu podle chuti a necháme vykynout asi 60 minut.

  2. Zatím si připravíme náplň. Papriky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na čtvrtiny. Sýr nastrouháme.

  3. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm silnou placku. Na placku poklademe polovinu množství anglické slaniny, kapie, celá vařená vejce a posypeme sýrem. Navrch rozložíme zbytek anglické slaniny. Do náplně lze též přidat sušená rajčata, ale pokud jsou konzervovaná je nutno je nechet pořádně okapat.

  4. Placku srolujeme a přeneseme do olejem vymazané formy obdélníkového tvaru (forma na biskupský chlebíček) a zhruba hodinu pečeme, dokud není povrch zlatohnědý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!