Chlebová štola recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička olej na vymazání těsto sůl kmín 1 kostka droždí 3 dl podmáslí 50 dkg hladká mouka náplň 20 dkg sýr 3 ks kapie 25 dkg anglická slanina 3 ks vejce natvrdo
Postup Chlebová štola recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme kvásek. Potom z mouky, podmáslí (nebo vody) a kvásku uhněteme těsto, do kterého přidáme špetku soli a kmínu podle chuti a necháme vykynout asi 60 minut.
Zatím si připravíme náplň. Papriky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na čtvrtiny. Sýr nastrouháme.
Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm silnou placku. Na placku poklademe polovinu množství anglické slaniny, kapie, celá vařená vejce a posypeme sýrem. Navrch rozložíme zbytek anglické slaniny. Do náplně lze též přidat sušená rajčata, ale pokud jsou konzervovaná je nutno je nechet pořádně okapat.
Placku srolujeme a přeneseme do olejem vymazané formy obdélníkového tvaru (forma na biskupský chlebíček) a zhruba hodinu pečeme, dokud není povrch zlatohnědý.