Chlupaté knedlíky podle Mariana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
4 ks rohlík
podle potřeby
sůl
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na struhadle na ploše s menšími kapkami. Rohlíky, nejlépe z předchozího dne, nakrájíme na kostičky o hraně velikosti tak 0,5 centimetru. Na jeden větší brambor počítejte, že přijde tak 1 rohlík.

  2. Až budeme mít hotovo, rukou důkladně promícháme brambory s rohlíky a upěchujeme do mísy (o velikosti přibližně tak, aby se tam všechno akorát vešlo - můžeme uzavřít). Těsto necháme 15 - 20 minut odpočinout. Počkáme, až rohlíky krásně nasáknou brambory. Nepřidáváme sůl, ani žádné koření či mouku!

  3. Potom z hmoty tvarujeme knedlíky ve tvaru koule o velikosti tak 5 cm v průměru. Abychom zabránili lepení vytvarovaných knedlíků, můžeme je při tvarování trochu oprášit hrubou moukou.

  4. Chlupaté knedlíky podle Mariana vaříme ve větším hrnci v osolené vodě jako jakékoli těstoviny do chvíle, než se nám zdají hotové. To už každý pozná po ochutnání.

  5. Chlupaté knedlíky podle Mariana podáváme teplé jako přílohu k jakémukoli masu - vepřové, husa, kachna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!