Chlupaté knedlíky z Plzně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
800 g brambory
100 ml mléko
150 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Část brambor (200 g) uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Syrové nastrouhané brambory necháme odstát a potom slijeme vodu, aby v misce zůstal škrob. Oboje nastrouhané brambory smícháme, přidáme hrubou mouku, vejce a osolíme. Podle hustoty přilijeme mléko. Těsto nesmí být příliš tuhé.

  2. V hrnci přivedeme vodu k varu a lžící namáčenou ve vodě z těsta tvoříme kuličky (hrudky), které dáváme do vroucí vody. Vaříme 6 - 10 minut podle velikosti. Knedlíky po uvaření můžeme propíchat špejlí, aby se nesrazily.

  3. Chlupaté knedlíky z Plzně podáváme podle chuti jako přílohu k různým masům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!